Subscribe Now Subscribe Today
Science Alert
 
FOLLOW US:     Facebook     Twitter
Blue
   
Curve Top
Journal of Applied Sciences
  Year: 2013 | Volume: 13 | Issue: 15 | Page No.: 2914-2918
DOI: 10.3923/jas.2013.2914.2918
Design Exploration of the Club Building in Lingnan-Case Study on the Tennis-badminton Center Club in Guangzhou
ZhenYu Song, Chun Xie , XiaoShan Fang and Lin Lin

Abstract:
In the architectural climate zoning, Lingnan belongs to the hot-humid regions. Lingnan region is also a hilly area and there are many buildings are located in the slopes. Combined with the case study on the design of the Tennis-badminton Center Club at Science City in Guangzhou whic is a typical city in Lingnan, this study analyzed and summarized the climate-adapted design strategies in the hot-humid region and the design strategies for hilly terrain. The proposal and usage of these design strategies could protect the environment, save operating energy consumption while creating the wonderful space and the comfort environment in the building. The design exploration was tried to create the contemporary and regional "new Lingnan architecture" by combining the new building materials, the new construction technology and the space technique of the traditional Lingnan architecture. Furthermore, this paper concluded that the core design idea to build the “New Lingnan architecture” is to adapt to climate of Lingnan, to adapt to hilly terrain of Lingnan and to refine, heritage and rational use of symbol of Lingnan traditional architecture.
PDF References Citation Report Citation
How to cite this article:

ZhenYu Song, Chun Xie , XiaoShan Fang and Lin Lin , 2013. Design Exploration of the Club Building in Lingnan-Case Study on the Tennis-badminton Center Club in Guangzhou. Journal of Applied Sciences, 13: 2914-2918.

DOI: 10.3923/jas.2013.2914.2918

URL: https://scialert.net/abstract/?doi=jas.2013.2914.2918

 
COMMENT ON THIS PAPER
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

       

       

Curve Bottom